selah

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako to vidím ja, 9. Komunikácia s bratom

Milovaný braček! 

Si úžasný dar od Pána pre mňa, a keby si vedel, aké úžasne a mocné veci prežívaš, akú prípravu na to, aby Ťa Pán mohol postaviť ZLOMENÉHO do Jeho služny, tešil by si sa!


Ubezpečujem Ťa, že si ma neokradol ani o sekundu času a veľmi rád Ti venujem toľko, koľko môžem a koľko bude treba.

V prvom rade Ťa chcem trochu opraviť, v tom bode zlomu, na dne zúfalstva, nikto nie je bližšie pri Bohu. Naopak. Vtedy je človek najďalej od Pána. Ale nie Pán od človeka. ;)

Naozaj netuším, čo sú príčiny Tvojich bolestí hlavy, môže to byť všeličo a nemusí to byť nič vážne. Ale môže. V každom prípade verím, že tomu Pán dovolil vstúpiť do Tvojho života preto, aby Ťa požehnal. Aby Ťa požehnal slobodou od Teba samého. (http://www.krestan.sk/blog/selah/sloboda-od-utrpenia)
Verím tomu, že Pán si pripravuje svoj ľud. A medzi nimi hľadá tých, ktorí Mu chcú patriť bezo zbytku už teraz, čo verím, že v srdci máš, aj keď tomu už možno neveríš. Ale Boh to tam vidí.
Možno sa rozpomenieš na nejakú dávnu modlitbu, keď si sa v časoch hojnej Božej prítomnosti v Tvojich dňoch, modlil spôsobom "Pane, zlom ma!" alebo podobne. Nuž, tak vedz, že Pán práve napĺňa Tvoju modlitbu.

Hriech, do ktorého si padol a padáš, Ťa pokoruje. Aby si už nikdy viac ani len nepomyslel vo svojom srdci "to pre moju spravodlivosť, to pre môj čistý život, ma Pán požehnáva", ale aby si vedel, že si odpad, ktorý zaslúžil vyhodiť a spáliť - a Ježiš sa stal odpadom namiesto Teba. On sa Ťa nikdy nevzdá.
Nie preto, že by si toho bol hodný, ale preto, že On je Tvojou hodnotou.

Utrpenie, ktorým prechádzaš, Ťa láme. Aby si už nikdy nič nepýtal pre seba. Aby si netúžil po zdraví, po zaopatrení, ale iba a len po Pánovi Ježišovi, Tvojom žiarlivom Milencovi. Aby si spoznal, že nemáš iného dedičstva na zemi ako to, že On je Tvojím dedičstvom.

Tma, chlad, bolesť a bieda. Viem, ako Ti je.
Toto je moment, kedy Ťa naučí Pán Ježiš veriť Jeho Slovu a nie spoliehať sa na pocity. Naučí Ťa veriť, že je v Tebe a neopustil Ťa aj vtedy, keď nič necítiš, aj keď všetko vyzerá úplne stratené. Len z jediného jedného dôvodu - pretože On povedal: Neopustím ťa, ani ťa nezanechám.

A na Jeho Slove budeš stáť i chodiť po vode. Jeho milosť je lepšia ako život.
Boh nepotrebuje Tvoju silu, múdrosť a svätosť. On Ti chce dať tú svoju.

Naučí Ťa, že svätý život nie je o nehrešení, ale o zamilovanosti. Že sila nie je o schopnostiach, ale o Božej moci. Že tie správne slová nie sú tie múdre, ale tie živé.

Ver mi, braček, viem, čím prechádzaš, naozaj. Dôveruj Pánovi, budem sa za Teba modliť.

Braček, prosím Ťa, aby si zvážil, či moju odpoveď nebude možno vhodné napísať aj verejne ako článok, som totiž presvedčený, že mnohí sa trápia podobnými súženiami ako Ty, presne ako Písmo hovorí:

1Pt 5.9 ...vedzte, že takéto isté utrpenia sú údelom vášho bratstva po celom svete!

A ak by si chcel niekedy popísmenkovať alebo porozprávať viac, pokojne ma kontaktuj cez Skype, nájdeš ma tam pod aliasom woodfinger.

A mimochodom, myslím si, že by si mal blogovať. Máš čím požehnať iných. Viem, že satan Ťa teraz klame, že nemáš čo dať, ale máš. Máš večný život, ktorý nepoznajú mnohí a smerujú do záhuby.

S láskou Tvoj brat v krvi Pána Ježiša

selah

 

Braček!
Čítam si Tvoj list znova a znova a udreli mi do očí tieto slová:

Preto Pán nemôže konať tak mocne v mojom živote, lebo mám stále na pleciach starého človeka. Mal som veľké očakávania že budem uzdravený, že všetky pochybnosti odídu a že budem zase horlivec keď sa vynorím z vody... ale nestalo sa tak.

Verím, že tu je kľúč!
1. Boh absolútne nemá problém s Tvojím starým ja. To Ty s ním máš problém - pretože starému ja pripisuješ dôležitosť. Pozeráš na seba namiesto na Pána.
2. uzdravenie - chceš uzdravenie? Boh Ti ho dá, keď oň tak stojíš. Len otázka je, či si si istý, že budeš ako ten jeden jediný z tých desiatich malomocných a nie ako tých 9, ktorí neprišli vzdať Bohu chválu. O tomto je Tvoje utrpenie - Boh chce zjaviť hlbiny Tvojho srdca Tebe samému. Ako Petrovi, keď bol v úzkych a zaprel Pána.
Preto sa Ťa pýta:

Ak si bežal s pešiakmi, a unavili ťa, ako sa budeš pretekať s koňmi? Ak sa len v pokojnej krajine cítiš bezpečne, čo si počneš v húšťave Jordánu? (Jer 12.5)

Tak dúfam, že teraz spoznáš, čo spoznal Pavol:

Veď my sami sme už vypovedali nad sebou výrok smrti, aby sme nedúfali v samých seba, ale v Boha, ktorý kriesi mŕtvych. (2Kor 1.9)

Viem, že znejú tie slová asi trochu tvrdšie, ako by si asi čakal. Ale ver mi, sú plné lásky. Ak sú ako kladivo, tak len na sebaľútosť, a verím, že to nie je Tvoj prístav ;)
Buď požehnaný!

selah


 

Ahoj

Veľmi pekne ti ďakujem :) Veľa si mi vysvetlil... ani neviem ako ti odpísať. Často sa v poslednej dobe modlím aby ma Pán zlomil...hovorím Mu že aj keby som sa mal po smrti dostať do pekla na večnosť, aj tak chcem žiť pre Neho a hlásať spasenie v Jeho mene. On je tá jediná, hlboká, oslobodzujúca, jednoduchá a zároveň nekonečná Pravda ktorú ľudia hľadajú tisíce rokov a pritom ju majú pod nosom. Keď som bol hľadajúci, ale hľadal som aj na zlých miestach, a dostal som sa k new ageu. Myslel som si že tá Pravda, to tajomstvo vesmíru, ten zmysel života je niečo super tajné, na čo prišla iba nejaká skupinka ľudí za celú históriu ľudstva. A že aj ja ju možno nájdem, osvieti ma, po celoživotnom hľadaní, keď budem meditovať na smrteľnej posteli ako starý dedko. Preto tak neskoro, lebo inak ako dlhým hľadaním si ju predsa poznať nezaslúžim... Ale Ježiš mi ukázal že si Jeho lásku NIJAKO nemôžeme zaslúžiť. Ja SOM odpad, hriešnik, zradca Boha ktorý išiel proti Nemu. A čo je najhoršie je že stále často idem proti Nemu tým čo robím...  A preto všetko čo mám je absolútna, úplná milosť. To že dýcham, to že vôbec žijem, že mám čo jesť. A MNE chce dať večný život?! A so MNOU chce stráviť večnosť?! Takáto nepochopiteľná milosť, niečo nelogické a pre Boha nevýhodné je niečo čo asi každého položí do kolien.

           A my sa aj tak snažíme niečo dokázať, vniesť svoj vklad do histórie. Získať titul, postavenie, moc. Ale všetko čo máme by sme nemali keby nám to nebolo dané zhora. Boh začal rúcať moje plány, sny. Moje istoty a pevnosti ktoré som si vybudoval. Moju pýchu na dobré známky ktoré mám v škole, aj keď viem že si ich nezaslúžim. Ten príjemný pocit keď ťa niekto pochváli alebo keď ti poďakuje. Aj ten príjemný pocit keď niekomu pomôžeš. To všetko je pýcha :( Boh nás miluje bez príčiny, pretože On je láska a to je Jeho najväčšia podstata. Ale takúto lásku do konca mi sobci nemôžeme nikdy pochopiť...asi ani za celú večnosť.

Tvoje slová nezneli tvrdo ani trošku :) ako si napísal, Boh nás príliš miluje aby nás nechal takích akí sme.

A samozrejme že všetko čo chceš môžeš použiť v článku, aby to požehnalo aj ostatných.

 
Ešte ti chcem pripojiť správu ktorú som ti chcel poslať už dávno, ale nejako mi to nešlo poslať cez správy na krestan.sk. Veľmi sa ma vtedy dotkol prvý článok čo som si prečítal na blogu- o 3 stromoch. Boh mi cez to veľa povedal. Bolo to niekedy na konci marca:

Ahoj :)

 

Nepoznáš ma, ale chcem sa ti poďakovať za tvoju prácu pre Pána. Nie až tak dávno som dal svoj život Bohu a Boh mi veľa povedal cez tvoj blog. Mal som s Ním aj vďaka tomu jeden skvelý čas. Zase mi dal spoznať Jeho úžasnú lásku, keď som si prečítal rozprávku o troch stromoch. Dostal ma ten koniec: Ježiš sa narodil, kázal a uzdravoval a nakoniec za nás zomrel. Celých 33 rokov na tejto zemi myslel len na nás, slúžil a staral sa o nás. Žiaľ, my taký nie sme. Ale ešte lepšie je to, že potom ako sa Pán vrátil k Otcovi, stále sa o nás, hriešnych stará a miluje nás. Stále, odkedy nás stvoril :) A túto úžasnú lásku mi dal spoznať cez tvoj blog. Ďakujem ti za tvoju úžasnú prácu pre Pána :)Veru, Duch Boží ťa vedie, lebo stále rastieš a neuspokojuješ sa s tým kde si. Je skvelé keď si Boh používa niekoho kto nielen chváli cirkev ale aj napomína, lebo len tak budeme stále podobnejší Kristovi ;)

 

P.S.: Prosímťa mohol by si my vysvetliť čo znamená Selah? Čítal som to v žalmoch, ale neviem význam. Ďakujem.

Ale vlastne ani dodnes neviem čo Selah znamená :) Môžeš mi to prosím vysvetliť?


 

WAU!
Ďakujem za krásny email.

Takže, čo znamená selah?
Selah znamená mnoho vecí, ale napríklad:
- zastav sa (aj v zmysle stíš sa)
- kto má uši na počutie, nech počuje a kto má oči, nech vidí
- visieť, vážiť, merať (a teda aj súdiť - v zmysle rozsudzovať)

http://translate.google.sk/translate?js=n&prev=_t&hl=sk&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=en&tl=sk&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FSelah
 

http://en.wikipedia.org/wiki/Selah


Ako to vidím ja | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014