selah

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Boh, 1.časť: Úvod

Už dlhšiu dobu túžim napísať niekoľko článkov o Bohu samom, no vnímal som, že nebol pre mňa k tomu ešte vhodný čas. Tak snáď nadišiel.

Dovoľte mi začať trochu netradične vzhľadom na môj spôsob písania, vložiť modlitbu do článku, a budem vďačný, ak sa pomodlíte so mnou.

Otecko nebeský, prosím Ťa, pomôž mi, veď moje srdce pri písaní, aby si bol oslávený Ty, Tvoj Syn Ježiš Kristus, môj Pán a Tvoj Svätý Duch, ktorý jediný zjavuje pravdu ľudským srdciam. Daj mi správne a pravdivé slová, aby som nič neubral a nič nepridal k tomu, čo je pravda. Viem, že Ty sám túžiš po tom, aby Ťa ľudia spoznávali, tak Ťa prosím, použi si k tomu aj mňa a tieto moje články o Tebe. Túžim, aby si sa Ty sám oslávil. Amen.

Mnoho kresťanov má – možno nevyslovenú – dilemu, rozpor, medzi Bohom Starej zmluvy a Bohom Novej zmluvy. Hospodin Starej zmluvy, Zákona, má záľubu v spravodlivosti, svätosti a v súde, kdežto Boh Ježiša Krista, Otec, má zaľúbenie v milosti, odpúšťaní hriechov a zhovievavosti. Aspoň tak si to mnohí myslia.

Rád by som vám ukázal, že obe zmluvy sú zmluvy jedného Boha, ktorý sa neustále a predivne zjavuje celej počas histórie ľudstva, že je iba jeden Boh, Boh, ktorý má tri osoby – Otca, Syna a Svätého Ducha.
Chystám sa pomerne značnú časť článkov venovať citácii Biblie a argumentácii z nej, túžim vám ukázať kto je môj Boh, Boh, v ktorého verím, a snáď budem písať aj o tom, aký je. Ale to nechám na Ducha Božieho, kam ma povedie.

Ako som už spomínal, že verím v Boha v troch osobách, a pritom jedného, ako prvé dôležité si pokladám za nutné ukázať, že človek Ježiš Kristus, ktorý sa narodil z panny, chodil po tejto zemi, umrel na kríži za moje hriechy a tretí deň bol vzkriesený a vzatý na slávu a teraz sedí po pravici Otcovej, že tento Ježiš Kristus bol, je a bude Bohom so všetkým, čo Mu náleží, so slávou a majestátom.

O tom bude teda nasledujúca časť...


Boh | stály odkaz

Komentáre

  1. A ja s Tebou nesúhlasím.
    Jaký syn může suplovat Otce Boha jediného? On stvoril svet za sedem dní? Jaký syn? Co tu podsouváte nevzdělaným? Já ukážu syna, kterýho musel nechat vlastný otec ukřižovat. Co je to? Záměna Boha za syna Jeho? Plamenem budete potrestaní, nevěřící! A Matka vaše odvrátí pohled svůj až budete v hříchu pykat.
    publikované: 14.07.2011 17:37:13 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014