selah

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Šíp v srdci, 7. Epilóg

Tento krátky román chcem venovať osobe, ktorá ma vyučuje hlbinám Božieho srdca, Duchu Svätému.

Uprostred noci, približne o pol tretej ráno začínajúceho dňa 21.7.2010 som sa zobudil tvárou nadol, s rukami pri tvári na to, ako zo mňa vychádza ten Nettov bolestný ťahavý ston.
Snažil som sa ho niekoľkokrát v príbehu opísať, no neviem, či sa mi podarilo zachytiť tú ohromnú pálčivú bolesť, hĺbku a dĺžku toho mučivého, priam až živočíšneho kvílenia, s ktorým bolo moje srdce v tej chvíli zajedno.

Celý príbeh, tak ako je zaznamenaný, som nevymyslel ja. Dostal som ho darom, keď som ho prežil počas spánku ako sen, z Nettovho pohľadu. Preto bol tak rýchlo napísaný, bolo jednoduché to napísať, keď som nemusel prakticky nič vymýšľať.
Potom, čo som sa zobudil, vyšiel som sa modliť, aby mi dal Pán aj mená, zázemie postáv a prostredie, aby som zachytil všetky podstatné detaily potrebné k opísaniu hlavnej myšlienky príbehu.

Myslím, že mnohým čitateľom je jasné, že Nett, Nettoyeur de Couer (Čistič sŕdc), predstavuje Ježiša Krista a Elle (Ona), ktorej zmenil meno z Annabelle, zobrazuje cirkev, Jeho nevestu.
Luc je Lucifer, zvodca a klamár, čo sa tvári ako ten, ktorý napĺňa sny.

Pri písaní som však postupne objavoval ďalšie a ďalšie symboly. Nebudem zachádzať do detailov výkladu, ako som ho prijal ja, navnadím vás len, aby ste hľadali napríklad čo znamená dom, ktorý spravovali; papierový model domu; atď...

To najhlavnejšie, čo som z príbehu prijal ja, a beriem to aj ako Pánovo napomenutie do osobného života, je Pánova bolesť, ktorú Mu jeho vlastná milovaná cirkev spôsobuje tým, že miluje spôsoby sveta.
Možno si mnohí z vás teraz myslia AMEN, ale neviete, ako hlboko to Pán myslí. Mnohé z toho, čo pokladáme za Boží spôsob, je spôsob sveta, ktorý Pána uráža a zraňuje.

Začínam si uvedomovať, že mnohé tie proroctvá proti Izraelu, sú v skutočnosti plne platné aj o cirkvi. Či už ako o celom tele, alebo aj ako o jednotlivých údoch.
Celý príbeh som prežíval niečo také, že to má čo dočinenia s prorokom Ezechielom, konkrétne kapitoly 16 a 23. Doporučujem vám čítať starší evanjelický preklad, Roháček dajak veľmi zjemňuje Pánove slová v týchto pasážach.

Buďte požehnaní!


Šíp v srdci | stály odkaz

Komentáre

  1. Nehněvej se namně, ale jsi pako.
    Když už nedokážeš samostatně číst, tak nevykládej Písmo. To je jenom jedno.Pravda je ta, že Pán přikázal nezabiješ, v zápští si vyžádal podříznout synka, vlastního syna nechal ukřižovat, chcípnout na kříži před očima věřících, to udělá akorát úchyl.Na nebevstoupení Ti seru, to se Tě nekýká.
    Mluv pravdu.Nešiř bohapustou lež.
    Pán Tě strestá, milostivě, jako svého syna, pěkně Ti propíchnou játra a přibijou na kříž.
    Věřím v jiného Boha, chápajícího, starajícího se o to co stvořil,žádný topení, jako mačky vo vreci, takovýho, co Tě podrží místo ukřižování.
    publikované: 17.08.2010 20:27:14 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    Mito zobuď sa a neurážaj...

    ...selah lepšie než som predpokladala...ale tak je to vlastne vždy keď k nám Pán prehovára :) vďaka že si to sem naťukal...
    publikované: 19.08.2010 13:43:46 | autor: milovana (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014