selah

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vytiahnuty z auta

Tento pribeh je vraj pravdivy, aspon podla slov muza, ktory ho vcera rozpraval. A keby aj nebol, je velmi poucny…

V Chicagu zil jeden doktor, chirurg vynikajucich kvalit, ktory zachranil mnoho zivotov tam, kde ini doktori nemohli uz pomoct. Raz v noci ho o druhej hodine zobudil telefon z nemocnice. Sestricka mu oznamovala: "Pan doktor, mame tu otrasku buracku, potrebujeme vas, ten mlady muz neprezije, ak ho nebudete operovat vy."

Tak sa obliekol, nasadol do auta a cestou rozmyslal, ze moze usetrit 15 minut, ked pojde cez jednu nebezpecnu mestsku stvrt. Rozhodol sa, ze to riskne, len aby bol v nemocnici skor. Zrovna v tej stvrti vsak naskocila na semaforoch cervena a on zastal na krizovatke.

Vtedy pribehol k jeho autu chlap vo vatovanej karovanej bunde s priliehavou sivou ciapkou na hlave, otvoril dvere vodica a vytiahol ho von so slovami "potrebujem vase auto" a nedbajuc na cervenu na semafore, v noci boli totiz ulice pomerne prazdne, usiel na jeho aute.

Doktorovi trvalo 20 minut, kym nasiel telefonnu budku, ktora fungovala, zavolal do nemocnice, aby ihned poslali pre neho sanitku. Do nemocnice sa nakoniec dostal so 45 minutovym oneskorenim.

Uz pri dverach ho vital jeho kolega: "neskoro, pan doktor, chlapec je uz po smrti. Skoda, ze ste neprisli nacas, vy by ste ho urcite vedeli zachranit. Robil som, co som vedel. Ani mi nevysvetlujte, preco idete tak neskoro, rovno to chodte vysvetlit otcovi toho chlapca. Je v nemocnicnej kaplnke."

Doktor vosiel teda do nemocnicnej kaplnky, a tam videl na zemi lezat vo zufalom placi muza vo vatovanej karovanej bunde a v zovretych rukach zmykal priliehavu sivu ciapku…


Mozno si poviete, to nemoze byt ani pravda. Moze. Stava sa to mnohym velmi casto, ze Boh posle do cesty cloveka, ktory nam ma pomoct, a my nevidime toho cloveka, hladame iba to, co si od neho mozeme vziat, aby sme vyriesili svoje vlastne problemy.

A este hlbsi vyznam ma tento pribeh... mnohi ludia sa plahocia v zufalstve zivota a chcu si zivotne problemy riesit sami, nevidiac pritom Jezisa, ktory im ponuka svoje uzdravujuce narucie. Ked im aj niekto iny rozprava o Nom, odstrcia to nabok so slovami "Odstup sa, nemam cas na hovadiny, musim riesit to a to"...


...od inych | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014