selah

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Život v slobode, 9. časť: Sloboda od zverených

Tento článok je určený tým, ktorí sú povolaní viesť iných v Kristu.


Tento článok je určený tým, ktorí sú povolaní viesť iných v Kristu.
Brat môj, buď slobodný povedať čokoľvek, čo sa ľúbi Pánovi, neber ohľad na to, či sa to páči ľuďom. Maj pred sebou obraz Nevesty, ktorá ti bola zverená, aby si ju obliekol do svadobných šiat.

Ak si platený z toho, čo prinesú do zboru tí, ktorých vedieš, Pán to dovolil preto, že si schopný uržať sa čistým a nepadnúť do pasce, aby si sa páčil ľuďom. Káž Božie slovo smelo a pravdivo. Nech tvoja pozícia v cirkvi nie je daná tým, koľkých ľudí vedieš, ale tým, ako verne stojíš v tom, do čoho ťa Pán povolal. Máš viesť iných k poznaniu Krista. Preto sa netráp tým, že iní dostanú väčšie zjavenia ako ty. V momente, keď sa toho začneš báť, strach o tvoje miesto naplní srdce a nebudeš slobodný v odovzdávaní Božích vecí. Nestrachuj sa o svoju pozíciu. Ak ťa do nej postavil Pán, On sám ťa v nej potvrdí. Nemusíš to pripomínať slovami, ak o tom bude svedčiť tvoj život.
Nemaj strach z toho, že prídeš o postavenie, ak ťa opustia hoci aj všetci zo zboru. Aj Pána opustili vtedy, keď najviac potreboval cítiť blízkosť najbližších. Ak by to aj dopustil, bude to len na tvoje zbudovanie.

Nech z teba nehovoria zranenia, ktorých sa ti dostalo kvôli tvojej službe. Veď práve preto, že stojíš na čele bojovníkov, si najviac v zornom poli nepriateľa. Buď hrdý na svoje zranenia, ale neprenášaj ich na ovečky, ktoré sú ti zverené. Inak sa celý zbor bude cítiť zranený. Buď slobodný od seba, služba, ktorú si dostal, je oveľa dôležitejšia než ty sám.

Nebuď si istý sám sebou, ale Pánom, ktorý ťa postavil tam, kde si. Ak On uzná za vhodné vymeniť ťa, nebráň Mu. On je Pán. Ak toto budeš mať v srdci, ak budeš viesť Jeho deti k poznaniu Otca, tvoje miesto bude upevnené. Ak si zakladáš na tom, čo si už urobil, skúmaj sa, či si stále na dobrej ceste. Odlož kvetnaté slová, ktorými sa chceš páčiť, a Boh naplní tvoju reč mocou.

Polož svoj život za Boží ľud. Nielen za ten, ktorý vedieš, za zbor, ktorý máš zverený, ale za celý Boží ľud. Veď k jednote s Kristom. To, čo Pán vložil do tvojho zboru nie je na to, aby si horlil proti hriešnikom a bludárom iných zborov, ale aby si tým slúžil a vyučoval, aký je Pán. Nesúď pády iných vodcov, vedz, že proti vodcom satan útočí, aby ovce zbavil pastierov. Ak my, pastieri, budeme v hriechu, celý Boží ľud bude v zmätku. Pán si to porieši, o to nemám strach, ale veľa kresťanov bude zbytočne trpieť kvôli nám. Nech sa na tvojich rukách nenájde krv Božích detí. Buď pripravený slúžiť iným vodcom milosťou a povzbudením.

Buď slobodný od očakávaní ľudí a buď slobodný prijať napomenutie. Nemysli si, že ty si sám, kto prináša Božie slovo. Hľadaj svojho Pána v ľuďoch tebe zverených. Ber ich ako hodnejších od seba, akoby si ty nemal miesta v Božom kráľovstve po boku svojho Pána ale pri nohách Jeho ľudu a budeš Mu milý.

Potrebuješ nájsť slobodu a uzdravenie vo svojom Pánovi. Potrebuješ nájsť slobodu od samého seba. Ak by Pán nemyslel, že si ten pravý k tomu, nepostavil by ťa tam, kde si. Len tvoj strach a pýcha ťa môžu stiahnuť, aby si bojoval za seba a za svoje postavenie. Nech ti je dosť, že patríš Ježišovi, nech poznanie Jeho lásky ti je viac ako služba, ktorú ti dal. Nebaž za dokázaním teba, ale za oslávením Jeho samého v Jeho deťoch.

Buď pevný v milosti, že Pán ti pošle maličkých, aby ťa usmernil, aby si ty mohol byť viac prepálený a použitý Ním na zjavenie Jeho samého. Ak oni majú prijímať každý deň svoj kríž, tak ty dvakrát tak. Ak oni majú hľadať Boží hlas, tak ty dvakrát tak. Buď vzorom v pokáni, nehanbi sa vyznať svoj hriech, naučíš to ostatných.
Nemysli si, že si dokonalý, buď príkladom v slabosti a úprimnosti.

Ľudia tebe zverení nie sú tvoje ovce, nie sú tu na to, aby potvrdili tvoju službu. Tvoja služba pochádza z Boha a On má právo ti ju odobrať alebo potvrdiť. Stoj v tom, čo si prijal od Pána, zahoď falošné zjavenia, ktoré si držíš kvôli osláveniu teba samého. Daj slobodu ľudu, ktorý vedieš, hrešiť, nech ani svätý život ti nie je modlou. Nestavaj sa za sudcu vo všetkom, boj sa vynášať súd. K slobode veď tým, že slobodu dáš. Milosť vyučuj tým, že budeš plný milosti.

Nehorli proti bratom vodcom, ktorí menej poznajú Pána, aby si ich kritizoval, lebo Boh ťa bude súdiť. Čo si zadarmo dostal, tým zadarmo slúž. Nech ti majetok zboru nehovorí ako správne na Božej ceste si.

Buď slobodný od svojich očakávaní, daj Bohu priestor, nech si robí veci tak, ako On uzná za vhodné.
Buď slobodný od seba, len tak budeš môcť slúžiť Bohu, inak budeš hľadať iba to, ako naplniť svoje predstavy.
Uvedom si, že máš veľkú moc zjednocovať telo, ale aj ho rozdeľovať. Máš moc vovádzať do slobody, ale aj zotročovať. Je ti zverené veľa.

A veľa tiež bude od teba pýtané.

Miluj.


Život v slobode | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014