selah

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Život v slobode, Predhovor k pokračovaniu

Bytostne cítim, že jednou z vecí, ktorá cirkvi chýba je práve sloboda.


Sadám si za počítač po niekoľkodňovej pauze, ktorú som cítil, že si mám urobiť, pokračovať v písaní o slobode. Opäť témou, ktorú som teraz rozoberať nechcel, ale chcel som ju nechať na neskôr. Predtým vám ale potrebujem vysvetliť moje pohnútky, ktoré ma vôbec viedli k písaniu o slobode a vyslovaniu vecí, o ktorých som vopred vedel, že mnohí z vás s nimi súhlasiť nebudú. A mám pocit, že takýchto vecí ešte zopár napíšem.
Takže prečo? Bytostne cítim, že jednou z vecí, ktorá cirkvi chýba je práve sloboda. Radi hovoríme o slobode od hriechu, ale tam niekde naše vyučovania o slobode končia a vo väčšine prípadov ďaľšie veci obostiera zákon. Prikázania, príkazy, obrady, obmedzenia učenia, ktoré prijímame. Lenže Boh zvykne byť väčší ako naše predstavy, ako naše poznanie, ako naše vybehané chodníky. A ja túžim po tom, aby ste sa vydali po Jeho stopách, hľadať Ho. Skúmať. Ísť do hĺbky. Aby ste neboli spokojní s tým, čo už poznáte, lebo stále môžete poznať dôkladnejšie, hlbšie a viac. Nedávam vám návody, ani ucelené učenie. Dokonca v jednotlivých témach prelínam tému s témou a často píšem od veci, aby som dal priestor pre vaše úvahy. Chcem vás vyburcovať.
Prečo? Pretože sa cítim zodpovedný za to, v akom stave je cirkev. Ty nie?

Život v slobode | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014