selah

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rozpravka o troch stromoch

(autor neznamy)
Rozpravali sa tri stromy medzi sebou, cim by chceli byt, ked pride ich cas.
Prvy hovori: ja by som chcel byt pouzity na postel, na krasnu vyrezavanu postel pre nejake knieza, aby som mohol cicikat niekoho vzacneho a doleziteho.
Druhy strom sa pridal k jeho snivaniu: ja by som chcel byt pouzity na stavbu velkej lode. Mozno bojovej, aby som nosil vitazov, alebo obchodnej, ktora by nosila vzacny tovar z dalekych krajin a dobre spravy ludom.
Treti strom vravi: a ja by som chcel, aby z mojho dobreho dreva bol postaveny kralovsky tron! Na mne bude sediet kral, ked bude ohlasovat vsetkym ludom krajiny svoje rozhodnutia.

Ked prisiel ich cas, zotali ich a z prveho urobili krmelec pre zvierata a postavili ho do smradlavej stajne. Prvy strom horko zaplakal.
Z druheho postavili malinky rybarsky cln, ktory rychlo napachol rybinou. Druhy strom zaplakal.
Z tretieho drevo opracovali na obycajne klady a pohodili ich kdesi do kuta. Treti strom zaplakal najhorkejsie.

Ako tak plynuli roky, do toho krmelca pre zvierata polozili male dieta, pre ktore nemali ineho miesta. Ked toto dieta vyrastlo v muza, postavil sa do toho maleho rybarskeho clna a hlasal velke zvesti vsetkym ludom a potom, o dalsich par rokov, vzali tie drevene klady a toho muza na ne pribili.

Mas pocit, ze tvoje tuzby su Bohu skryte? Ze Boh Ti prevracia zivot naruby?

Iz 55.8-11:
Lebo moje myšlienky nie sú vaše myšlienky a vaše cesty nie sú moje cesty - znie výrok Hospodinov - ale ako nebesá prevyšujú zem, tak moje cesty prevyšujú vaše cesty a moje myšlienky vaše myšlienky.
Lebo ako dážď a sneh padá z neba, a nevracia sa tam, ale napája zem, robí ju plodnou, úrodnou a dáva semeno rozsievačovi a jediacemu chlieb, tak bude moje slovo, ktoré vychádza z mojich úst: nenavráti sa ku mne prázdne, ale vykoná, čo sa mne páči, úspešne spraví, na čo ho posielam.

...od inych | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014