selah

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako to vidím ja, 8. List bratovi

Ahoj! Chvála Pánovi za Teba, braček!

Čítal som si Tvoje svedectvo a veľmi sa teším z milosti Pána Ježiša Krista nad Tebou.

Čo sa týka otázky krstu Duchu Svätým, môže byť, že Ním pokrstený ešte nie si, ale ak to Pán ešte neurobil, má to svoj dôvod, a bude to mať svoj dôvod, ktorý vôbec nemusíš poznať.
Ale je možné, že si. Ja osobne verím, že nie každý Duchom Svätým pokrstený kresťan musí hovoriť jazykmi. Cudzie jazyky sú jeden z darov a Duch dáva ako sám chce. Niečo okolo toho, ako ja vnímam otázky okolo krstu Duchom Svätým som písal v článku Znovuzrodenie a krst Duchom Svätým , ktorý som písal pre jednu sestričku, ktorá má trochu iné chápanie vecí ako ja, verí totiž, že znovuzrodenie a krst Duchom Svätým je jedna a tá istá vec. Ale nie je. Poznám kresťanov, ktorí majú v živote jednoznačnú skúsenosť s tým, že tieto dve rôzne skúsenosti s Pánom jasne prijali v rôznych obdobiach, niektorí boli pokrstení dokonca aj niekoľko rokov po znovuzrodení.

A to nech Ti je tiež na povzbudenie, aby si sa nebál hovoriť evanjelium. Tvoja horlivosť je známkou prvej lásky a nikdy si ju nenechaj vziať. Je oveľa lepšie a ľahšie nasmerovávať horlivého ako zobúdzať spiaceho.
Všetko, čo potrebuješ, je naučiť sa UMENIU DAŤ SA VIESŤ (Príslovia 1.5 - z evanjelického prekladu).

Veľmi sa teším, že si našiel zbor, o ktorom veríš, že Ti ho dal Pán a som vďačný za Tvoj postoj k autorite pastora. Potrebuješ sa veľa učiť od tých, ktorí Pána poznajú dlhšie a lepšie, aby si podrástol vo viere a bol schopným neskôr vyučovať ďaľších (2Tim 2.2, Žid 5.12).

Keď som bol ja duchovné bábätko, rozprával som jednému svojmu vo viere staršiemu bratovi, že túžim, aby som Pánovi vyrástol na slávu ako veľký mohutný a košatý strom, ktorý bude útočiskom pre mnohé nebeské vtáctvo.
V Božej múdrosti mi na to povedal: radšej by si mal túžiť po tom, aby si mal pevne a hlboko do Pána zapustené korene. Iba dobre zakorenený strom vydrží stáť, keď prídu tie najväčšie búrky.

Je úžasné, koľko citlivosti a súcitu do Teba Pán vložil, keď Ťa trápi to, že za sebou nechávaš zranených. O to skôr a o to mocnejšie sa nad Tebou Pán oslávi, aby Tvoje hlásanie evanjelia usmernil podľa Jeho srdca, keď už teraz sa tak vrúcne snažíš o lásku. Chvála Pánovi za Tvoje srdce!

K tej otázke tých "skrytých procesov"...
Prvá vec, ktorú si potrebuješ uvedomiť, je, že k Pánovi si prišiel hriešny, špinavý a skazený, a to nielen skutkami, ale aj charakterom a t.z. aj návykmi. Tvoje myslenie je tým stále v mnohom nasiaknuté. Skús si prečítať článok Zjavenia, ktoré zmenili môj vzťah s Ježišom - zjavenie druhé , verím, že Ti mnohé odhalí. Potrebuješ sa premieňať obnovením svojej mysle – to znamená meniť svoje myslenie podľa toho, ako zmýšľa Pán. A to sa dá jedine tak, že budeš tráviť čas s Ním a počúvať Ho (aj v slovách ľudí, no nie len!).

Tým chcem povedať, že prvá vec, ktorá nás tak často vedie zlou cestou je naše vlastné nepremenené ja. A Pán nemôže vyhnať Teba z Teba, to by Ťa musel zabiť. To nie Ty robíš, ale hriech, ktorý zostáva doteraz v Tebe a ten bude Pán postupne vyťahovať na svetlo, aby si ho vedel pomenovať a vyznať, aby mohol byť od Teba odstrihnutý. Od slávy k sláve si Ťa bude meniť.

Chcem  Ťa veľmi povzbudiť, že Ten, ktorý je v Tebe, je väčší ako ten, čo je vo svete (1Jn 4.4) a v tom je Tvoje víťazstvo nad tým, čo Ťa trápi. Žiadny démon v Tebe nemôže byť. Ako Pán Ježiš povedal - to by musel najskôr premôcť Toho mocnejšieho, ktorý v Tebe je, Ducha Svätého. O niečom z toho, čo sme dostali v Pánovi, keď nám svojou krvou vydobyl ospravedlnenie píšem v článku Ospravedlnenie .

Nanajvýš je možné, aby si bol nejakým démonom poviazaný – t.j. zvonka – ale nie posadnutý zvnútra.
Ak boli nad Tvojím životom polámané všetky väzby na okultizmus, ktorý bol v Tvojom živote predtým, tak potrebuješ umŕtvovanie tela (telesnosti) a nie vyslobodenie od duchovných mocností.

Ja sám si nepripadám vôbec dokonalý a v mnohom sa prehrešujem. Nepokladám sa za víťaza. Ani nemám prečo. Vždy, keď som si myslel, že som nad niečím zvíťazil, Boh dopustil, aby som padol zas, až kým som neuznal, že iba On ma môže voviesť do úplného víťazstva bez prímesi pýchy. Jemu patrí všetka sláva za to dobré v mojom živote, On je víťaz.
Nielen nad smrťou, ale aj nad mojím hriechom.

A ak mám byť úprimný, tie najväčšie víťazstvá v mojom živote som prijal tak nadprirodzene, že ani neviem pomenovať, ako sa v mojom živote objavili. Keď by som to mal vyjadriť najlepšie ako viem, tak by to bolo asi týmito slovami:

Ježiš mi nedáva víťazstvo ako niečo mimo Neho samého. On sám, živý Kristus, je mojím víťazstvom. V Ňom je moje víťazstvo.
Moje skutočné víťazstvá boli a sú nezriedka situácie, keď Ježiš zvíťazí nado mnou. Moje prehry s Ním, sú mojimi víťazstvami v Ňom.

Keď som s Ním, keď som v Ňom, stojím pevne. Preto vo svojom živote nehľadám ani tak víťazstvo, ako skôr vzťah k Pánovi Ježišovi. Aby som s Ním bol tak zajedno, že budem vidieť Jeho očami, myslieť Jeho mysľou a cítiť Jeho srdcom. Potom budem kráčať aj vo víťazstve.

Ja nechcem víťazstvo bez Ježiša Krista. Radšej budem posledný úbožiak, ktorý bude stále padať do prehier v  boji s hriechom, ale budem spoznávať milosť Krista Ježiša,
než aby som dokonale stál a nepadal, a skončil ako nafúkanec, ktorý nerozumie Jeho srdcu.

Strašné, čo som teraz povedal, asi úplne nebiblické a všetci zbožní teológovia by mi asi najradšej teraz znadali, čo to táram.
Ja ale viem, že práve moje slabosti a prehry v mojom živote ma naučili veľmi veľa o nekonečnej milosti, ktorú mi Boh verne ponúka. A je mi jedno, ak ma za to niekto chce súdiť.

Klamal by som ale, ak by som tvrdil, že netúžim do víťazstve, po úplnom víťazstve nad svojimi pádmi, slabosťami, žiadosťami a charakterovými nedostatkami. Toto však vnímam skôr ako niečo, čo má byť v mojom živote skôr na požehnanie iným než mne,
zatiaľ čo pokorovanie môjho nadúvajúceho sa ega pádmi, slúži skôr mne samému, aby som oveľa hlbšie spoznával nesmiernosť Božej lásky voči mne a jasne si pritom uvedomoval, že je absolútne nezaslúžená.

Tak sa toľko netráp tým, aký stále si. To najlepšie, čo môžeš urobiť, je zadívať sa na Pána a prestať hľadieť na seba. Pán Ježiš veľmi dobre vie, akí sme, aj to, koľko zla ešte urobíme, a napriek tomu nám neprestajne ponúka novú milosť každý deň. Každý deň aj sedem krát sedemdesiat, ak treba.

Buď požehnaný!

selah


Ako to vidím ja | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014