selah

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Herézy a pravda, 11. Keby ste boli slepí, nemali by ste hriech

Dnes som si uvedomil jednu vec, ktorú som už síce viackrát povedal a v niektorých článkoch spomenul, ale až dnes som si uvedomil, aká hlboká lož to je. Preto som sa rozhodol napísať tento článok a zároveň vysvetliť, prečo som sa vlastne dal na napísanie tejto - pre mnohých poburujúcej – série, alebo knihy, ak chcete, Herézy a pravda.

Drvivá väčšina ľudí si myslí, že všetci sme deti Božie. A tých z nás, ktorí veríme v Boha, potom musí jednoznačne platiť, že vzývame jedného a toho istého Boha, všemohúceho Stvoriteľa. Niektorí veria tak, iní trocha odlišne, ale v podstate je to jedno, veď milostivý Boh to všetko prehliada.

Niektorí dokonca zachádzajú tak ďaleko vo viere v Božiu toleranciu, že aj iné vierovyznania ako sú islám, budhizmus, šintoizmus, hinduizmus a iné, pokladajú za normálne, neškodné a smerujúce k Bohu. Veď najdôležitejšie je, že viera v Boha nás robí lepšími.

Nebudem tu riešiť iné vierovyznania, Ježiš jasne povedal, že k Bohu môže človek prísť len skrze Neho, takže vy ostatní, ktorí neveríte v Ježiša to proste berte ako fakt, že v skutočnosti vzývate nejakého falošného boha alebo bohov, prinajlepšom sú to výtvory ľudskej fantázie, v tom horšom prípade uctievate démonov. Môžete s tým nesúhlasiť, ale to asi tak všetko, čo s tým môžete urobiť.

Prekvapený som ale z inej veci. Dnes po rozhovore s jedným bračekom som si uvedomil, aká veľká časť kresťanov prijíma ako všeobecnú pravdu názor, že kresťan je každý, kto to o sebe povie.

Mal som pár dotazov, prečo píšem pre veriacich. Prečo sa radšej nesústredím na stratené srdcia tých, ktorí nesedia za Pánovým stolom. A preto vám chcem položiť pár otázok na zamyslenie a ponúknuť pár odpovedí...

Takže sa bavíme výlučne o kresťanských veriacich, OK?

Čo robí veriaceho veriacim? Čo robí kresťana kresťanom?

Mnohokrát som počul vetu typu „bol som vychovaný ako kresťan“. Viete čo? Milšiu sebalož som ešte nepočul. Iba v rozprávke, keď si Snehuľkyna macocha hladkala ego tým, čo jej rozprávalo zrkadlo.

Tak čo teda?
To, že verí, že Boh je? NIE! Boh hovorí vo svojom slove, že aj démoni veria, že Boh je a trasú sa.
To, že verí, že Ježiš je Syn Boží a že zomrel za hriechy ľudí na kríži? Vôbec nie! Aj tomuto verí satan a celá jeho horda démonov.
Každý rozumne uvažujúci človek musí prísť k záveru, že kresťanská viera musí byť niečo viac, ako to, čo pozná sám satan, pretože to, čo satan z viery pozná, mu spasenie nesprístupní.
Písmo hovorí, že z viery budeme žiť (večne). Ale satana večný život nečaká, takže sa musí jednať o inú vieru. Musí tam byť niečo viac.

Čomu musí človek veriť alebo čo musí robiť, aby mohol o sebe povedať, že je kresťan?
Chodiť do kostola?
Prijímať sviatosti, zúčasťnovať sa obradov a liturgií, konať dobré skutky, dodržiavať prikázania?
Patriť do tej správnej cirkvi?
Ak si si na čokoľvek z toho odpovedal áno, nie si kresťan.

Veriť v Máriu, prijímať autoritu pápeža?
Opäť vedľa!

Hovorím vám to teraz v mene Božom, každý kto na minimálne na jedinú z týchto otázok odpovedal áno, nie je kresťan a nevie, čo kresťanstvo je!

To, čo ma trápi je tak hnusná a zákerná lož kolujúca medzi ľuďmi, že hocikto takýto je kresťan. NIE JE!

Prečo ma to trápi?
Pretože takíto ľudia sú na tom HORŠIE AKO NEVERIACI!
Kričia vidíme, ale sú slepí. Presne o tom hovorí Pán takým istým, náboženským ľuďom, ktorí oklamali sami seba a mysleli si, že veria v Boha a slúžia mu, keď povedal:

Jn 9.41 Riekol im Ježiš: Keby ste boli slepí, nemali by ste hriech; vy však hovoríte: Vidíme. A tak váš hriech zostáva.

Ak si nepripustíte, že ste slepí, zahyniete! Smeruje do pekla a vy sa klamete, že idete k Bohu. Oči vášho srdca sú zatemnené falošnými vecami, ktoré Boh od vás nikdy nechcel! A kvôli nim nemôžete ani vidieť, ako šeredne na tom ste!

Počujte ma slepci!
Stačí jedno jediné, aby sa stal človek kresťanom. Prijať Krista.
Byť kresťanom znamená PATRIŤ Kristovi, byť Jeho majetkom. Znamená to prijať JEHO A LEN JEHO A NIKOHO A NIČ INÉ za svojho Pána!

Byť kresťanom znamená veriť v Krista v zmysle dôverovať Mu. A na to Ho potrebujete osobne spoznať prostredníctvom Jeho Ducha, ktorého nám zoslal. Duch Svätý je tu pre každého, kto Ho chce prijať, nie iba pre vybranú spoločnosť!
Boh chce zachrániť každého z vás!

Raz dve mladé kresťanky rozdávali letáky s pozvánkou na kresťanský koncert. Ako ich tak podávali ľuďom, jedna z nich ju podala aj nejakému staršiemu pánovi, ktorý jej s veľmi vážnou tvárou povedal:
- Milá slečna, ja som teológ.
A ona mu na to s jednoduchosťou Kristu vlastnou odvetila: - To nevadí, Pán Ježiš môže zachrániť aj vás!

Môžeš byť teológ a poznať sväté Písma od A po Z v ich originálnych pôvodinách, ani to z teba nerobí kresťana! Alebo či nadarmo za to isté karhal Pán Židov v Jn 5.39-40?

Potrebuješ PRÍSŤ ku Kristovi. Vierou v srdci a vyznaním Jeho panstva nad tebou na perách.

Rim 10.9 Ak ústami vyznávaš Pána Ježiša a v srdci veríš, že Ho Boh vzkriesil z mŕtvych, budeš spasený; 10 lebo srdcom veríme na spravodlivosť a ústami vyznávame na spasenie.

Kresťan je ten, kto verí, že ZA NEHO umrel Ježiš na kríži. Veríš, že za teba a iba za teba platil Ježiš? Si ochotný uveriť Bohu, že si tak nespravodlivý, že práve ty si si zaslúžil byť na tom kríži?
Ak nie, tvoje srdce nemôže uveriť v zástupnú obeť.

Keď si uvedomíte, o čom tu točím, príde vám z toho zle. Väčšina tých, ktorí píšu pri sčítaní ľudu do kolónky vierovyznanie „kresťanské“, vôbec nie sú kresťania!
Ale oni si to o sebe úprimne myslia!!!

Ako je to možné? Oklamali ich. Povedali im, že kresťanstvo je o chodení do kostola, prijímaní obradov, viere v Máriu a podobne.
Nikto im nepovedal, že sa potrebujú znova narodiť! Že potrebujú prijať Ježiša vierou do svojho srdca ako svojho osobného Záchrancu a Pána.

Tým nechcem povedať, že napríklad medzi rímskymi katolíkmi nemám bratov a sestry. Ale je ich ako šafránu v Petržalke.
A napriek tomu, že Pán pozná svojich, ukážem vám na niektorých príkladoch, podľa ktorých bezpečne môžete vedieť, že dotyčný sa ešte nenarodil z Boha podľa Jn 3.

Uctievanie Márie – každý, kto sa z Boha narodil, má s Ním priamy kontakt a vie, že je bezpredmetná hlúposť snažiť sa ísť pred Neho prostredníctvom Márie. Rozhodne to nie je tá Mária z Biblie, kto sa za ňu vydáva.
Každý, kto ide cez „Máriu“ k Ježišovi, DOSVEDČUJE, že nemá v sebe Ducha Kristovho a teda nemá priamy kontakt s Kristom – čo znamená, že nie je kresťan. Ak niekto nemá Ducha Kristovho, nie je Jeho – hovorí Biblia.

Ďalšia vec sú sochy, obrazy a iné podoby, ktorými si vraj veriaci pripomínajú duchovné skutočnosti. Sebaklam. Fotky svojej manželky a detí si nepozerám, keď ich držím v náručí, ale keď som od nich vzdialený. Týmto jednaním ľudia dokazujú, že NEMAJÚ v sebe Krista, keď si Ho snažia vyobraziť.

A ďalšou vecou sú kvetnaté frázy. Zbožné rečičky, ktoré sa snažia prikrášľovať či už Boha, alebo aj človeka. Je dobré a spásonosné, chvályhodné a – vytrite si špinavými ponožkami tanier. Máte to to isté.
Človek nie je hoden chvály! Bodka.
Takými rečami opäť človek dokazuje, že nepozná, kto je hoden úcty.

Každý, komu nestačí IBA a IBA Ježiš Kristus ale má potrebu dopĺňať niečo, dokazuje, že Ho nemá vôbec.

2Jn 9 Ktokoľvek zachádza ďalej a nezostáva v učení Kristovom, nemá Boha; kto zostáva v učení, ten má aj Otca aj Syna.

Mohol by som pokračovať. Myslím, že už som bol tvrdý až až. Takže dosť.

Jednou prekvapujúcou vlastnosťou ľudského srdca je tajomnosť, ktorá je častokrát tak hlboká, že človek ani sám nevie, čo je v ňom. Poznám prípady kresťanov, ktorí uctievali Máriu, aj sochy a robili množstvo vecí, ktoré neboli v súlade s tým, čo sa páči Pánovmu Duchu v nich.
Ich problém bol ale v tom, že Ho nepoznali dosť dobre a to, v čom chodili, trvalo len istý čas, kým Pána spoznali viac.

Len som vám chcel vysvetliť, prečo píšem sériu Herézy. Pre neveriacich, ktorí sa klamú, že sú veriaci. Prestaňte sa klamať, nie sme všetci Božie deti (Rim 9.7-8), hoci Boh by rád.
Píšem pre tých, ktorí vôbec nesedia pri Pánovom stole, ale častokrát pri stole démonov a sú stratení.
Pre tých, ktorí sú na tom horšie ako otvorene neveriaci hriešnici, priekupníci a prostitútky, ktorí ich predbiehajú do kráľovstva Božieho, pretože nemajú problém si priznať, že sú stratení.
Pre tých, čo si myslia, že sú zbožní, pritom sú však na tom presne tak, ako farizeji.

Jn 9.41 Riekol im Ježiš: Keby ste boli slepí, nemali by ste hriech; vy však hovoríte: Vidíme. A tak váš hriech zostáva.

(selah)

Herézy a pravda | stály odkaz

Komentáre

  1. Prosím Tě, vo jaký Boží toleranci tu točíš?
    Tz jsi snad ani nečetl v životě Starý zákon! Dyť si magor, nebo Jehovista. To je to samý.
    publikované: 21.08.2010 20:21:17 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Mito, ja to sice
    necitam..len ma pobavil tvoj koment...ej veu, namojvieru, veru tak..
    publikované: 21.08.2010 21:14:55 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014